Sider

torsdag den 11. februar 2016

Newport Æske med lækkerier

Gaveæske lavet med Newport serien.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med Johan Bülow's lakridser.
Derfor falder valget ofte på dem, når vi skal have en lille gave med til værten og/eller værtinden.
Jeg har lavet denne æske, hvor glasset med lakridser passer ned i.
Det bliver lige lidt mere festligt at forære den væk i indpakning.

Her ses den hjemmelavede æske ved siden af glasset, som skal indeni.

Jeg startede med at finde en rund die, der nogenlunde passede i diameter, så udstansningen blev lidt større end diameteren på glasset. Jeg har brugt en Spellbinders. Der laves 5 cirkler i kraft karton.

De 5 cirkler limes sammen og de skal udgøre bunden af min æske. 
Det er vigtigt bunden er stabil, så derfor de mange lag.
Siden måles op på glasset og der skæres et rektangulært stykke kraftkarton. Når det limes fast til bunden, skal det være ca. 1 cm højere end glasset. Længden svarer til omkredsen af glasset + ca. 1 cm, hvoraf ½cm er overlap hvor siden limes sammen.

Når siden er limet fast til bunden påsættes dobbeltklæbende tape. Nu skal æsken beklædes med mønsterpapiret. Jeg har brugt Gobelin fra Newport. Til bunden har jeg udstanset en cirkel i mønsterpapiret, som er sat på. Dernæst har jeg udskåret et rektangulært stykke mønsterkarton, som på bredden (det der svarer til højden af min æske) er ca.2mm større end stykket jeg satte på først. Længden (altså det der skal nå rundt om æsken) er ca. ½ cm kortere end stykket i kraft karton, da jeg ikke vil have overlap af mønsterpapiret. Det klæbes på med dobbeltklæbende tape.

Her ses bundens yderside efter mønsterpapiret er sat på.

Til låget har jeg brugt en cirkel-die fra MFT, der er nogle få mm. større end den, der er brugt til bunden. Den er udstanset i karton med træstruktur Compass fra Newport serien. 
Dernæst laves et langt stykke kraft-karton, der er 2,5 cm bred. 
Det falses ved 1 cm, hvorefter der klippes tætte hak ind til false linien i det smalle stykke.

Kraft karton strimlen påføres lim på takkerne og limes fast til den udstansede cirkel, og klippes af så der bliver et overlap på ½ cm. På billedet her ses det blålige mønsterpapir og takkerne indeni låget. Det har jeg dækket med en cirkel lavet i kraftkarton. Jeg havde ikke lige en die, der passede, så jeg tegnede cirklen op med passer og klippede den ud. Den er så limet fast indeni låget.

Så er der pyntning af æsken tilbage. Først har jeg sværtet alle kanter med Distress Ink-Pumice Stone. Jeg har udstanset et hjerte med en die fra IO i papiret med træstruktur, sværtet og limet det fast på forsiden.

Der er brugt chipboards fra Wycinanka, Ink-it blomster og roser. 
Båndene er lavet som dobbelt sløjfer i twine og i silkebånd.

Set lidt fra siden.

Banneret er udstanset i Gobelin med Pierced Banners fra Cheery Lynn.
Teksten er lavet med et stempel fra Just Rite og embosset med Copper Embossing Powder


Her er låget tippet lidt, så I kan se glasset med lækkerier indeni.

Tak jeres besøg her på Bloggen.
Ha' en dejlig dag

Anne-Mette

2 kommentarer:

  1. Den er da super flot - tænk at få sådan en i gave. Tak for vejledningen. Nu har vi da alle en mulighed for at kunne lave en der ligner

    SvarSlet
  2. WAUW hvor er den flot lavet i alle ender, må jeg nok sige. Jeg er helt enig, det er nu lidt sjovere, når tingene er pakket lidt pænt ind og det her er jo virkelig klasse af bedste art.

    SvarSlet